dcsimg
Patrick Palines   cc-by-nc-4.0

Collocalia troglodytes е вид на птица во семејството пиштарки.

EOL има податоци за 19 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Collocalia troglodytes Gray & GR 1845. Погледајте го овој вид на GBIF