dcsimg
Kerry Matz   cc-by-nc-sa

Coluber taeniatus е вид на Serpentes во семејството смокови.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Coluber taeniatus (Hallowell 1852). Погледајте го овој вид на GBIF