dcsimg
francis crawley   cc-by

Crotalus cerastes е вид на Serpentes во семејството Отровници.

EOL има податоци за 20 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Crotalus cerastes Hallowell 1854. Погледајте го овој вид на GBIF