dcsimg
2002 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Thylogale (филандер) е род на цицачи во семејството кенгури.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на филандер. Погледајте го овој вид на GBIF