dcsimg
Lynda Staker   cc-by-nc

Thylogale thetis е вид на цицачи во семејството кенгури.

EOL има податоци за 53 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Thylogale thetis (Lesson 1828). Погледајте го овој вид на GBIF