dcsimg
United States Fish and Wildlife Service   cc-publicdomain

Ondatra zibethicus (бизамски стаорец) е вид на глодачи во семејството ’рчковци. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 68 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на бизамски стаорец. Погледајте го овој вид на GBIF