dcsimg
Phil Myers, Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor   cc-by-nc-sa-3.0

Vampyressa е род на Лилјаци во семејството Phyllostomidae.

EOL има податоци за 11 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vampyressa Thomas 1900. Погледајте го овој вид на GBIF