dcsimg
2013 University of California Museum of Paleontology   cc-by-3.0

Protorosauria е ред на ’рбетници.

EOL има податоци за 5 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Protorosauria. Погледајте го овој вид на GBIF