dcsimg
J Madsen   cc-by-nc

Vanellus (калуѓерки) е род на птица во семејството блатарки.

EOL има податоци за 22 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на калуѓерки. Погледајте го овој вид на GBIF