dcsimg
David Blank   cc-by-nc-sa-3.0

Vanellus spinosus е вид на птица во семејството блатарки. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 30 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Vanellus spinosus (Linnaeus 1758). Погледајте го овој вид на GBIF