dcsimg
2008 California Academy of Sciences   cc-by-nc-sa-3.0

Butorides е род на птица во семејството Чапји.

EOL има податоци за 14 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Butorides Blyth 1852. Погледајте го овој вид на GBIF