dcsimg

Aerodramus papuensis е вид на птица во семејството пиштарки.

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Aerodramus papuensis (Rand 1941). Погледајте го овој вид на GBIF