dcsimg
Biodiversity Heritage Library   cc-publicdomain

Hydromys chrysogaster е вид на глодачи во семејството глувци. Поврзанисе со слатководни живеалишта.

сите записи

EOL има податоци за 61 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Hydromys chrysogaster É. Geoffroy 1804. Погледајте го овој вид на GBIF