dcsimg
Katja Schulz   cc-by

Amblycorypha (Round Headed Katydids) is a genus of Orthoptera in the family katydids.

EOL има податоци за еден атрибут.

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Amblycorypha. Погледајте го овој вид на GBIF