dcsimg

Научни имиња

Претпочитани имиња

Myxini
Класа — признено од EOL Dynamic Hierarchy April 2022
Појдовен таксон од EOL Dynamic Hierarchy Trunk

Народни имиња

јапонски

ヌタウナギ綱 претпочитано
Признаено од Furui 2020

Згрижени чиноследи за Myxini

Catalogue of Life 26 March 2024

GBIF classification

Animalia
Chordata
Myxini (страницава)
Скратени се уште 896 варијанти заради уредност
Полн список ќе најдете во ресурсната податотека.

Integrated Taxonomic Information System (ITIS) Taxonomic Hierarchy