dcsimg
Treesha Duncan   cc-by

Apis (Honey Bees) is a genus of bees & apoid Wasps in the family bees.

EOL има податоци за 10 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на медоносна пчела. Погледајте го овој вид на GBIF